Ajankohtaista

Timo Harakkashared tweet on Twitter

SOS jakaa lisää menoja ja ministerinsalkkuja ja tekee *seuraavalle* hallitukselle miljardileikkauksia. Tulkaa pois,Suomi ansaitsee parempaa.

Antti Rinneshared tweet on Twitter

Hallitus jää kauas työllisyystavoitteestaan. Illan uutinen: Kolme uutta ministeriä. Lopputulos on työllisyyden suhteen pettymys.

Ville Skinnarishared tweet on Twitter

Miljardi Soten tietojärjestelmiin on hyvä sijoitus, jos se käytetään uusin avoimiin järjestelmiin - ei upoteta rahoja vanhaan eli Apottiin.

Maria Guzeninashared image on Instagram

#suomi100 näyttely avattu Euroopan neuvoston yleiskokouksessa Strasbourgissa! Sataan vuoteen mahtuu paikoin vaikeaakin historiaa, mutta eteenpäin on menty. Tehdään seuraavista sadasta vieläkin hienompi menestystarina.maria_guzenina

Joona Räsänenshared tweet on Twitter

Suomen rahapajan juhlarahoissa siis kuvataan mm. sisällissodan teloitusta ja Välimereen hukkunutta pakolaislasta. Todella mauton farssi.

Sosialidemokraatit SDPshared link on Facebook

- Kansalaissodan teloituksia kuvaava Suomen itsenäisyyden juhlaraha on vastenmielinen ja täydellinen rimanalitus Suomen rahapajalta. Juhlarahan painaminen osoittaa täydellistä harkintakyvyn pettämistä niiltä tahoilta, jotka ovat vastuussa rahan suunnittelusta, sanoo SDP:n kansanedustaja Joona Räsänen.Sosialidemokraatit SDP

Piirihallituksen kannanotto

Ajankohtaista 12:09

Savo-Karjalan sosialidemokraattinen piiri ry. vaatii hallitusta vetämään pois esityksensä, jolla aiotaan kumota Suomen lainsäädännöstä kabotaasikuljetuksia rajoittavia määräyksiä. Maan sisäisten kuljetusten salliminen toiseen maahan rekisteröidyllä kulkuneuvolla vaarantaa suomalaisen kuljetusalan toimintaedellytyksiä. Uhkana on epäterveen kilpailun ja harmaan talouden merkittävä kasvu.

Savo-Karjalan sosialidemokraattinen piiri ry. myös vaatii hallitusta etenemään käynnissä olevissa rakenneuudistuksissa sotevalmistelu edellä. Maakuntahallinnon uudelleen organisointia oleellisempaa on turvata suomalaisille riittävät ja lähellä olevat sosiaali- ja terveyspalvelut, jotka tuotetaan kustannustehokkaasti ensisijaisesti julkisena palveluna.

Edellyttäen, ettei Sipilän hallitus unohda soteuudistusta maakunnallisessa valtapelissään, piirihallitus on valmis maakuntahallintojen esiselvityksiin. Toisin kuin ministeri Anu Vehviläinen on todennut, maakuntahallintouudistuksessa on uskallettava kyseenalaistaa nykyiset maakuntarajat. Kuntia ja maakuntia on kuunneltava jatkovalmistelussa, ja myös valmisteltaessa rahoitusta, lainsäädäntöä sekä pohdittaessa maakuntatasolle sijoittuvia tehtäviä.

Piirihallitus
Savo-Karjalan sosialidemokraattinen piiri ry.
Joensuu 13.2.2016