ELINVOIMA EDELLÄ EDUSKUNTAVAALEIHIN

Piirikokouksen julkilausuma 27.8.

Venäjän perusteeton ja julma hyökkäys Ukrainaan on vaikuttanut itäisen Suomen asemaan, sillä luonteva rajakauppa, matkailu ja muu yhteistyö Venäjän kanssa on käynyt mahdottomaksi. Savo-Karjalan sosialidemokraatit kantavat huolta alueen elinvoimasta ja vaativat, että eri toimijoiden, yritysten ja valtiovallan on yhdessä etsittävä keinot alueen elinvoiman turvaamiseksi myös tulevaisuudessa.

Yksi tärkeimpiä keinoja elinvoimaisuuden varmistamiseksi on alueen saavutettavuus, niin tieverkon, raide- ja lentoliikenteen kuin tietoliikenteenkin kautta. Savo-Karjalan sosialidemokraatit pitävät tärkeänä itäratahankkeen etenemistä ja Karjalan radan remonttia.

Itä-Suomi tarvitsee myös elinkeinoelämän ja teollisuuden tukemista, jotta meillä riittää jatkossakin työpaikkoja ja toimeentuloa. Alueen elinvoima pohjaa vahvaan koulutustarjontaan kaikilla koulutusasteilla sekä tutkimukseen ja uusiin innovaatioihin. Vaadimme myös panostuksia perusopetukseen, jotta oppilaiden välisten oppimiserojen kasvu saadaan pysäytettyä. Nykyisin lasten sosioekonominen tausta vaikuttaa liikaa oppimistuloksiin.

Savo-Karjalan Sosialidemokraattien piirikokous valitsi 14 ehdokasta kevään 2023 eduskuntavaaleihin. Ehdokkaat ovat Airaksinen Tanja (Kuopio), Bäcknas Teemu (Kuopio), Seppo Eskelinen (Joensuu), Järn Sari (Joroinen), Kangaskolkka Emilia (Liperi), Kauppinen Sanna (Iisalmi), Miettinen Heikki (Siilinjärvi), Mikkonen Vilho (Tohmajärvi), Mikkonen Virve (Joensuu), Puruskainen-Saarelainen Anna (Ilomantsi), Rissanen Sanna (Liperi), Räsänen Annu (Kontiolahti), Suhonen Timo (Varkaus) ja Väätäinen Tuula (Kuopio).

Nyt nimetyt SDP:n ehdokkaat, sekä myöhemmin valittava yksi ehdokas, tulevat tekemään hartiavoimin töitä alueen elinvoiman takaamiseksi.