Paula Werning ja Seppo Eskelinen: VR:n palvelutaso turvattava myös Itä- ja Kaakkois-Suomessa

-VR käyttää koronakriisiä tekosyynä keskittäessään johdonmukaisesti palveluitaan pääkaupunkiseudulle. Heikennykset koskevat erityisesti junahenkilöstöä ja nyt YT-menettelyn kohteena ovat konduktöörit. Supistamistoimet kohdentuvat pääosin Itä- ja Kaakkois-Suomeen, sanovat liikenne- ja viestintävaliokunnan SDP:n kansanedustajat Paula Werning ja Seppo Eskelinen.

Jo aiemmin tehdyillä päätöksillä rautatieliikenteen ohjaus Joensuussa ja Vainikkalassa lopetettiin ja henkilöstölle annettiin mahdollisuus siirtyä Kouvolaan. Myös Kouvolan ohjauskeskuksen toimintaa suunniteltiin keskitettäväksi pääkaupunkiseudulle.

Uusimpana toimenpiteenä yhtiö ilmoitti käynnistävänsä YT-neuvottelut konduktöörien Kouvolan työpisteen lakkauttamisesta. Esitys koskettaa 27 työntekijää ja eipä yllättäisi sekään, jos seuraava siirto koskisi Joensuun 13 työntekijän työpistettä. Neuvottelujen tavoitteena on työntekijöiden siirto Etelä-Suomeen lähiliikenteen palveluihin.

-Näillä toimilla heikennetään huomattavasti junaliikenteen matkustajien turvallisuutta ja palveluita. Näiden toimien lisäksi VR:llä on jo talouden sopeuttamistoimet käynnissä, jotka kohdentuvat pääosin henkilöstön lomautuksiin. Näillä toimilla yhtiö on jo reagoinut koronan tuomiin taloudellisiin haasteisiin, Eskelinen ja Werning muistuttavat.

Marinin hallitus on merkittävästi edistänyt raideliikenteen investointeja ja kehittämistä. Raideliikenteen matkustaja määrien kasvu oli ennen koronaa hyvässä vauhdissa, ja kasvunäkymät ovat vahvat koronan jälkeenkin.

-Samaan aikaan VR ajaa raiteilla aivan eri suuntaan ja vasten hallitusohjelman kirjausta pitää koko Suomi elinvoimaisena. VR:n suunnitelmat Itä- ja Kaakkois-Suomen palveluiden heikentämisestä on lopetettava ja yhtiön kuunneltava myös henkilöstöä, Werning ja Eskelinen painottavat.   

Lisätietoja

Seppo Eskelinen, kansanedustaja (sd), puh: 050 514 3350
Paula Werning, kansanedustaja (sd), puh.  050 514 4887