Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Piirikokous 13.6.2020

13 kesäkuun @ 10:00 - 14:00

Kokouksen aika: lauantaina 13.6.2020 klo 10.00
Paikka: Savo-Karjalan Sosialidemokraattien piiritoimisto, etäkokous Teams sovelluksella. Yläsatamataku 7 B 2. krs.(tarkoituksena on järjestää kokous kokonaan sähköisiä välineitä käyttäen). Piirikokousta ei kutsuta fyysisesti lainkaan koolle.

Kokous on kutsuttu koolle poikkeuksellisen lyhyessä ajassa. Piirihallitus on katsonut tämän olevan suotuisaa poikkeusolojen takia ja puolueen edun näkökulmasta. Kokouksessa on tärkeitä päätöksiä liittyen puoluekokoukseen.

Asialistalla:
-Kuntaministeri ja puoluevaltuuston puheenjohta Sirpa Paatero pitää poliittisen tilannekatsauksen -piirin puoluekokousedustajien vahvistaminen -puoluevaltuustoehdokkaiden valinta -puoluehallitusehdokkaiden valinta -sääntömääräiset asiat

Piirikokous järjestetään sähköisien apuvälineiden avulla. Sovelluksena on Teams, jota yleisesti käytetään. Ilmoittautuneille tulee ohjeistus ja linkit. Seuraajia vain rajallinen määrä teknisen sujuvuuden vuoksi. Kokouskutsu koskee ensi sijassa piirijärjestön säännöissä mainittuja piirikokouksen puhe-, esitys- ja läsnäolooikeutettuja.

Pyydämme piirikokoukseen osallistuvia piirikokousedustajia ilmoittautumaan viikkoa etukäteen kokoukseen osallistumisesta, viimeistään 7.6 mennessä. Kokouksessa yksi piirikokousedustaja voi käyttää useamman edustajan äänioikeutta valtakirjalla. Kuitenkin niin että valtakirjalla voi edustaa korkeintaan 1/10 osaa kokouksen kaikista äänistä. Valtakirja pohjan saa piiritoimistolta sähköpostilla tai postitettuna. Valtakirjasta tulee mainita ilmoittautumisen yhteydessä. Piirikokousedustajien on keskenään sovittava, jos he haluavat valtakirjaa käyttää kokouksessa. Osastojen olisi hyvä sopia käytetäänkö valtakirjoja ja ketkä niillä edustvat.

Piirikokousmateriaali lähetetään sähköisenä linkkinä kaikille niille piirikokousedustajille, joilla jäsenrekisterissä merkattu sähköposti. Muille materiaali postitetaan. Jos jäsenrekisterissä on sähköpostiosoite ja materiaalin haluaa postitse tulee sitä erikseen pyytää. Ennen varsinaista piirikokousta ilmoittautuneet piirikokousedustajat kutsutaan testaamaan Teams-kokousta ja siinä ohjeistetaan tarkemmin varsinaisen piirikokouksen kulkua.
****

2. MENETTELYTAPAVALIOKUNTA
Piirihallitus kutsui 7.5.2020 kokoon Savo-Karjalan piirin puolueosastojen ja kunnallisjärjestöjen puheenjohtajakokouksen. Kokoukseen osallistui 38 osastojen, kunnallisjärjestöjen ja piirihallituksen edustajaa. Kokous katsoi että piirikokouksen koolle kutsuminen on perusteltua nopealla aikataululla lähestyvän puoluekokouksen takia. Kokous päätti asettaa valmistelevan menettelytapavaliokunnan, joka neuvottelee puoluevaltuustoehdokkaista ja puoluehallitusehdokkaista esityksen piirikokoukselle. Piirijärjestö suositteli, että osastot ja esitysoikeudelliset voisivat jäsenten esityksien perusteella tuoda omat ehdokkaansa menettelytapavaliokunnalle 24.5. mennessä osoitteeseen tuomas.timonen@sdp.fi. Myös perusteluita voidaan liittää mukaan menettelytapavaliokunnan työstettäväksi. Jos puoluevaltuusto ehdokas haluaa kampanjoida oman ehdokkuutensa puolesta voi piirijärjestö avustaa tiedon jakamisessa jäsenistölle.

Menettelytapavaliokunta
pj. Jukka Tuppurainen, Siilinjärvi
Markku Sato, Suonenjoki
Anneli Kainulainen, Nurmes
Matti Kuronen, Kuopio
Matti Kosonen, Kitee
Markku Vuori ,Leppävirta
Pirjo Rämänen, Joensuu
Juha Pakarinen, Kontiolahti

Jos piirikokouksessa sääntöjen vaatima osa piirikokousedustajista vaatii suljettua lippuäänestystä henkilövalinnoista, järjestetään ylimääräinen piirikokous, jossa on mahdollista järjestää suljettu lippuäänestys kun rajoitustoimet sen sallivat.
****

3. PUOLUEOSASTOJEN TOIMINTA
Puolueen sääntöjen mukaan viime kädessä esitykset piirikokoukselle tuo piirikokousedustaja tai vastaava esitysoikeuden omaava taho. Puolueosastoilla ei ole sääntöjen määräämää velvollisuutta tuoda esityksiä tai käynnistää menettelyä puoluevaltuustoehdokkaiden löytämiseksi. Osastoilla on omat tapansa puoluevaltuusto ehdokkaiden löytämiseksi ja poikkeustilanteessa on mietittävä vaitoehtoisia tapoja toimia kun jäsenkokouksia ei voida järjestää. Osasto voi tuoda usempia esityksiä puoluevaltuutetuista tätä ei ole rajattu. Jäsenien tuomat esitykset olisi hyvä kirjata avoimuuden takaamiseksi.

Jos puolueosastot aikovat järjestää fyysisiä jäsenkokouksia, jotka ovat Suomen hallituksen turvallisuus suositusten vastaisia jäsenten ja kokousten toimihenkilöiden turvallisuudesta ei tulisi tinkiä vaan kokousjärjestelyt on mietittävä tarkkaan pienelläkin ryhmällä kokoonnuttaessa. Edelleen on voimassa 10 hlö rajoitus! Piirijärjestö suosittelee vahvasti, että jäsendemokratiaa toteutetaan nyt muilla tavoin kuin kokoontumisilla. Esim. sähköpostikokoukselle voidaan tuoda varsin hyvin esiin mitkä esitykset saavat kannatusta.
****

4. LMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautumiset piirikokoukseen; osastot varmistavat ja ilmoittavat piiritoimistolle osallistuvat piirikokousedustajat. Jos osasto ei ilmoita, hoitaa piirikokousedustaja itse ilmoittautumisen piiritoimistolle alla olevaan osoitteeseen. Kaikkien läsnäolooikeutettujen tulee ilmoittaa osallitumisestaan.

tuomas.timonen@sdp.fi tai os. Savo-Karjalan Sosialidemokraatit ry Kauppakatu 32, 80100 Joensuu 7.6. 2020 mennessä.

Tervetuloa!

Piirihallitus
Savo-Karjalan Sosialidemokraatit

Tiedot

Päivämäärä:
13 kesäkuun
Aika:
10:00 - 14:00
Tapahtumaluokka: