Mäkisalo-Ropponen: Hallituksen aluepolitiikka on pettymys

Ajankohtaista, Yleinen 16:52

Oikeusministeriön tänään julkaiseman tiedon mukaan Tuomioistuinvirasto sijoitetaan Vantaalle. SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on pettynyt päätökseen ja hallituksen aluepolitiikkaan.

–          Keskusta on julistanut pääministeri Juha Sipiläkin suulla, että se haluaa pitää koko Suomen asuttuna. Miten se näkyy hallituksen aluepolitiikassa, kysyy kansanedustaja Mäkisalo-Ropponen hämmästyneenä.

–          Tuomioistuinviraston sijaintipaikan arvioinnissa tuli kiinnittää erityisesti huomiota neljään eri näkökulmaan: sijoittamisen toiminnallisiin, taloudellisiin ja alueellisiin sekä henkilöstöä koskeviin vaikutuksiin. Keskeinen vahvuustekijä näytti olevan kuitenkin etäisyys ja saavutettavuus pääkaupungista, toteaa Mäkisalo-Ropponen.

–          Päätös on raju viesti alueellistamispolitiikan unohtamisesta ja muuttumisesta metropolipolitiikaksi. Valtionhallinnon alueellistaminen ei toki pelasta alueita, mutta se kertoo paljon hallituksen todellisesta tahtotilasta ja asenteesta. Onko hallitus todella päättänyt lähteä kohti yhden keskuksen Suomea, kysyy Mäkisalo-Ropponen lopuksi.

Lisätietoja antaa kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen, p. 050 357 9090