Myller: Raideliikenne aluekehityksen veturiksi

Ajankohtaista, Yleinen 09:56

”Kolmen tunnin junamatkan toteuttaminen Helsingistä Joensuuhun ja Kuopioon on tärkeä Itä-Suomen elinvoiman lisäämiseksi” sanoi joensuulainen kansanedustaja Riitta Myller (sd) eduskunnan aluepoliittisessa keskustelussa keskiviikkona.

Kouvolan kautta rakennettava oikorata toisi paitsi rakentamista, asumista ja työpaikkoja kaikkien radan varren kaupunkien asemien läheisyyteen, se mahdollistaisi myös pääkaupunkiseudun raideliikenteen kehittämisen pääradan ratakapasiteettia lisäämällä.

Aluepolitiikan näkökulmasta nyt olisi vihdoin Itä-Suomen aika. Nykyinen mukaan luettuna, neljän viimeisen hallituksen aikaan väylähankkeisiin on käytetty Suomessa kaikkiaan 8 miljardia, tästä pääosa on mennyt pääkaupunkiseudulle ja muualle Etelä- ja Länsi-Suomeen. Vain noin 500 miljoonaa on saatu kolmen Itä-Suomen maakunnan alueelle.

”Tällaisella suhteella ei voida jatkaa, kun koko maan voimavarat ja kehitysmahdollisuudet on saatava käyttöön ja jotta voimme pitää hyvinvointimme myös tulevaisuudessa” sanoi Myller.

Lisätietoja:

Riitta Myller, puh. 040 504 8303