Mäkisalo-Ropponen varoittaa: Joensuun seudun vetovoimaisuus uhattuna

Ajankohtaista 18:06

Joensuulainen kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) pettyi pahasti siihen, että Joensuu-Pieksamäki junavuorot vähenevät neljästä yhteen 27.3 – 10.12.2016. 10.12 jälkeinen aika on täysin hämärän peitossa. Liikenne- ja viestintäministeriö ilmoitti velvoiteliikennepäätöksestä eilen.

– Tämä on kova takaisku poikittaisliikenteelle. Esimerkiksi yliopistolle on jo junavuorojen epävarmuuden takia tullut luennoitsijaperuutuksia. Tämä on erittäin kurja päätös myös monille opiskelijoille. Ei pelkästään yliopistossa opiskelevilta, vaan myös muista oppilaitoksista on tullut useita huolestuneita yhteydenottoja. Junavuorojen vähentäminen vaikuttaa suoraan Joensuun houkuttelevuuteen opiskelukaupunkina.

– Olisin todella odottanut, että keskustalainen liikenneministeri Berner olisi huolehtinut alueellisesti tärkeistä junavuoroista. Tämä näyttää olevan nykykeskustan tapa pitää huolta maakuntien elinvoimasta. Tämä linja tarkoittaa poikittaisliikenteen alasajoa ja sillä voi olla vakavia seurauksia Joensuun seudun vetovoimaisuuden näkökulmasta.