Merja Mäkisalo-Ropponen: Maakunnan kehittämien vaatii kattavia liikenneyhteyksiä

Ajankohtaista 09:54

Merja Mäkisalo-Ropponen:
Maakunnan kehittämien vaatii kattavia liikenneyhteyksiä

”Toimivat ja nopeat yhteydet pääkaupunkiin ovat niin ihmisten kuin elinkeinoelämänkin kannalta maakuntien elinehto” sanoo kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd). Finnair ilmoitti eilen että, se ei lennä tulevana kesänä ollenkaan Helsingin ja Joensuun välisiä lentoja ja myös niiden jatko tulevaisuudessa on yhtiön mukaan hämärän peitossa. ”Tällaista linjausta ei voi hyväksyä valtion enemmistöomisteiselta yhtiöltä, jota valtio on koronakriisin keskellä tukemassa sadoilla miljoonilla” Mäkisalo-Ropponen muistuttaa.

Kun puhutaan lentoliikenteen tärkeydestä maakuntiin – esimerkiksi Pohjois-Karjalaan – kysymys on ensisijaisesti siitä, saadaanko maakuntaan yrityksiä, liike-elämää, tutkijoita, jotka ovat välttämättömiä menestymisen kannalla. Esimerkiksi monet etätyöläiset ja asiantuntijat voivat hyvien lentoyhteyksien takia asua Joensuussa ja Pohjois-Karjalassa. Työ vaatii kuitenkin myös säännöllistä Helsingissä käyntiä. Samoin niin korkeakoulut ja monet maakunnan tutkimuslaitokset tarvitsevat toimivat yhteydet pääkaupunkiin ja maailmalle.

Kun junamatka vie Joensuusta Helsinkiin edelleen lähes 4,5 tuntia, niin monelle liike-elämän edustajalle tai asiantuntijalle se on liikaa. Lentoyhteyden säilyttäminen ei saa kuitenkaan merkitä raideliikenteen kehittämisen unohtamista, vaan molempia tarvitaan. Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on tärkeää, että tulevaisuudessa meillä on nopeaa raideliikennettä kattavasti käytössä. Vaikka nyt koronaepidemian aikana teimme valtavan digiloikan, niin kohtaamisia edelleen tarvitaan.

”Joensuu ja koko Pohjois-Karjala tarvitsevat kattavat liikenneyhteydet. Tämä on elintärkeää koko maakunnan kehittämiselle niin ihmisten, elinkeinoelämän kuin korkeakoulujen näkökulmasta” Mäkisalo-Ropponen päättää.

Lisätietoja:
Merja Mäkisalo-Ropponen, puh. 050 357 9090 kansanedustaja (sd)