Piirikokous kutsu

Ajankohtaista 12:28

Savo-Karjalan Sosialidemokraatit on päättänyt kutsua piirikokouksen koolle 13.6.2020 klo 10.00. Kokous on kutsuttu koolle tavanomaista lyhyemmällä ajalla perustuen puolueen toiminnan etuun poikkeusoloissa. Kokouksessa päätetään puoluevaltuusto ja puoluehallitus ehdokkaat puoluekokoukselle sekä sääntömääräiset asiat. Piirikokous järjestetään sähköisenä ja tavoitteena on, että kaikki osallistuvat etänä piirikokoukseen. Näin ollen suljetun lippuäänestyksen järjestäminen ei todennäköisesti onnistu. Fyysinen paikka piirikokoukselle on piiritoimisto Joensuussa Yläsatamakatu 7 B 2 krs. Tavoitteena on, että kaikki osallistuvat etänä piirikokoukseen.

Valtakirjalla osallistuminen piirikokoukseen on mahdollista poikkeuslain mukaan. Näin ollen osaston piirikokousedustaja voi käyttää useamman piirikokousedustajan äänioikeutta kokouksessa. Jokaisen piirikokousedustajan tulee täyttää valtakirja ja allekirjoittaa se. Osastojen olisi siis valittava keskuudestaan edustaja/edustajat, joka käyttää useamman äänioikeutta. Näin ollen kokouksen osanottaja määrä voidaan pitää pienempänä. Valtakirjalla ei voi edustaa yli 10 % kokouksen äänivaltaisista edustajista, etenkin isojen osastojen on huomioitava tämä. Piirikokouksessa on ennakkoilmoittautuminen, jossa varmistetaan valtakirjat.

Äänestystä vaadittaessa piirikokouksessa jonkun asiakohdan osalta, voidaan tarvittaessa kutsuta ylimääräinen fyysinen piirikokous koolle kun kokoontumisrajoitukset hellittävät. Näin esim. ylimääräisessä piirikokouksessa valittaisiin suljettuna lippuäänestyksenä puoluevaltuutetut.
Piirikokouksen käytännön menettelyistä tulee vielä tarkempi ohjeistus.

 

Tuomas Timonen

toiminnanjohtaja

0400990949

tuomas.timonen@sdp.fi