Pohjois-Karjalan kannanotto.

Ajankohtaista 04:17

Piirikokoukselta täysi tuki Urpilaiselle ja SDP ministereille.

Maan hallitus on toimikautensa puolessa välissä. Hallitus on vaikeassa taloustilanteessa tehnyt oikeudenmukaisuutta ja luottamusta lisääviä päätöksiä.

Pitkään odotetut sosiaali- ja terveydenhuollon linjaukset on nyt saatu. Koko Sote-uudistuksen johtava ajatus on, että lääkäriin päästään nykyistä paremmin ja sekä terveydenhuollon että sosiaalitoimen palvelut ovat tasa-arvoisesti saatavissa koko maassa. Palvelujen saatavuus on oltava uudistuksen peruslinjauksena, jota on helppo tukea.

Piirikokous antaa täydentukensa SDP:n ministereille ja edellyttää käynnissä olevien vuosisadan suurimpien uudistushankkeitten viemistä maaliin saakka.

Nuorille töitä

Nuorisotakuun toteuttaminen on Sdp:n hallitusohjelmaan tekemistä kirjauksista tärkeimpiä. Käynnissä olevaan toteutuksenvalmisteluun on saatava yrityselämä osalliseksi. Kuntien harteille ei tätä suurta yhteiskunnallista tavoitetta saa pelkästään kaataa.

Piirikokousedustajat lähettävät toiveen niin kunnille kuin alueen yrityksille nuorten työllistämisestä ja sitä kautta toimeentulon turvaamisesta omalla paikkakunnalla.

Ammatillinen koulutus on kohtuudella turvattu.

Kehysriihessä tehdyt korjaukset ammatillisten aloituspaikkojen leikkauksiin turvaavat kohtuullisesti Pohjois-Karjalan nuorten mahdollisuudet ammatilliseen koulutukseen koko maakunnan alueella. Koulutuksen alueellinen merkitys elinkeinoelämälle ja maakunnalle sekä saavutukset oppimistuloksissa ovat tärkeimpiä kriteereitä myönnettäessä järjestämislupia Karelia ammattikorkeakoululle. Karelia amk on tuloksiltaan kolmanneksi paras koulutusyksikkö vertailuissa.

Vaalipiiri laajenee. SDP:n Savo-Karjalan piiri on valmis työhön.

Savo-Karjalan vaalipiiri aloittaa syyskuussa ja silloin myös SDP:n piiriorganisaatio on valmis uudistuneena. Piirijärjestöjen yhdistymisen valmistelu on sujunut kitkattomasti, olemme edenneet portaittain ja syyskuun alkuun mennessä valmiudet yhdistyneen piirin täysipainoiselle toiminnalle ovat olemassa.

Niiralan investoinnit liikkeelle

Niiralan raja-aseman investointien ja liikenneinfran sekä VT 9 Onkamo-Niirala pitää olla maakunnan kärkihankkeena. Matkailun lisääntyminen, liikenneturvallisuus sekä tuleva viisumivapaus vaativat investointien nopeaa toteuttamista. Maakunnan kannalta on tärkeää, että Niiralan asema vahvistuu kansainvälisenä rajan ylityspaikkana.

Ilomantsissa pidetyn piirikokouksen edustajat kantavat huolta valtion omistusohjauksessa olevan Vapon alihankintayritysten työntekijöiden tulevaisuudesta.