SDP:n 1. varapuheenjohtajan Niina Malmin viesti medialle SDP:n toimintapäivänä

Yleinen 10:03

TIEDOTE 10.10

SDP:n 1. varapuheenjohtajan Niina Malmin viesti medialle SDP:n toimintapäivänä

SDP:n 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Niina Malm vieraili lauantaina 10.10 Kuopiossa ja Siilinjärvellä toritilaisuuksissa tapaamassa paikallisia ihmisiä. Vierailu oli osa SDP:n valtakunnallista toimintapäivää, jossa SDP:n puoluejohto pääministeriä myöten tapaa ihmisiä ympäri Suomen.

Niina Malmin mukaan, SDP on nyt liikkeellä juuri kuntavaalien takia. Puolueen kuntavaalipäättäjät eivät ole niitä sosiaalisenmedian äänekkäimpiä, mutta heillä on osaamista ja kykyä yhteistyöhön. Kuntavaaleissa me haluamme huolehtia heikommasta ja mahdollistaa kaikille turvallisen elämän. Tätä työtä SDP on jo tehnyt hallituksessa esimerkiksi asettamalla hoitajamitoituksen. Jokaisella on oltava mahdollisuus turvalliseen vanhuuteen. Olemme nostaneet kaikkein pienituloisimpien eläkkeitä, valmistelemme asiakasmaksulakia ja kotihoidon parantamista. Tämä työ ei lopu ja näillä asioilla on myös kunnissa merkitystä. Tässä ajassa kun päällä on akuutti kriisi, tarvitaan päättäjiä, joilla on jalat maassa ja halua tehdä töitä ihmisten hyvinvoinnin sekä arjen turvallisuuden eteen.

Imatralta kotoisin oleva Niina Malm tuntee Itä-Suomen haasteet hyvin. ”Itä- Suomi on minulle sydäntä lähellä, koska koen olevani itäsuomalainen Karjalan alueelta. Meidän osalta on hyvä, että viestintä- ja liikenneministeri Harakka on osoittanut paljon euroja Itä-Suomen infran parantamiseen. Jotta alue voi kehittyä se tarvitsee juuri vientiteollisuutta palvelevaa infrastruktuuria, joka samalla myös tukee matkailua ja paikallisia elinoloja. Saimaan kanavan tulevat parannukset ovat koko Suomen kannalta tärkeitä. Toivon, että se voisi olla myös päänavaus käyttää enemmän sisävesiliikennettä hyödyksi. Vesihanke on reitti, joka ei kulu ja maksaa itsensä takaisin.”

Tietoyhteiskunnan kehittymisestä ja koulutuksesta Malm linjasi seuraavasti. ”Tärkeä asia on tietoliikenteeseen liittyvä infra. Siellä missä on tietoa, siellä on myös liiketoimintaa. Suomi on korkean osaamisen maa ja siitä kannattaa pitää kiinni jatkossakin. Siksi SDP on panostanut paljon koulutukseen. Jo subjektiivisen päivähoidon palautus hallituskauden alussa on koulutuspanostus. Varhaiskasvatus on myös koulutusta. Tämä hallitus lopetti leikkausten tien koulutuksessa ja on jo panostanut varhaiskasvatuksen, perusasteeseen, toiseen asteeseen ja korkeakouluihin. Nyt on lisätty tutkimus-, kehitys ja investointirahoitusta ja nyt vielä etenee oppivelvollisuuden pidentäminen. Koulutus on asia johon panostaminen ei ole koskaan turhaa ja siksi se on SDP:n linja.

Ei politiikka ole mitenkään vaikeaa. Palkanmaksu tilille on palkkapolitiikkaa ja roskien lajittelu on ympäristöpolitiikka, varhaiskasvatus on lapsipolitiikkaa ja hammaslääkärissä käynti on sote-politiikkaa. Näin se on joka puolella maata. Kannustan ihmisiä rohkeasti mukaan kuntavaaleihin sillä tulevaisuus tarvitsee tekijänsä Pohjois-Savossa, muistuttaa Malm.

****

Lisätietoja Tuomas Timonen, 0400990949